Karen

Weening

Dit ben ik!

Mijn naam is Karen Weening, illustrator uit Weesp. Ik maak kleurrijke feelgood illustraties vanuit een liefde voor kleur, interieur en mensen. 

Door mijn studie bouwkunde en latere werk als stedenbouwkundige heb ik nog steeds een sterke affiniteit met architectuur en stedenbouw.

Tijdens mijn studie leerde ik kijken naar de stad, de verschillende mensen, de cultuur en het gebruik van de ruimte. Voor inspiratie ga ik dan ook graag naar buiten om mensen te kijken, situaties te vangen en kleuren in me op te nemen.

Die elementen vind je terug in mijn werk. 

In mijn illustraties wordt het dagelijks leven gevierd. Het gewone kan toch heel bijzonder zijn. 

Elke opdracht kent zijn eigen verhaal

Samen zetten we dat verhaal om in beelden. Van concept tot eindproduct. Mijn illustraties vallen op door kleur en details. Daarmee probeer ik mensen te raken, te inspireren en te informeren.

Door opdrachten bij verschillende opdrachtgevers als Flow, Margriet, HEMA, maar ook door werk voor de gemeente Amsterdam weet ik wat werkt en aanspreekt. Mijn illustraties zijn voor allerlei toepassingen te gebruiken, van boeken en posters tot puzzels en stationary. Met mijn achtergrond in de stedenbouw heb ik tevens kennis die aansluit bij ruimtelijke vraagstukken en de verbeelding daarvan.

Een speeltuin?

Als 10 -jarig meisje speelde ik of buiten of was ik binnen aan het tekenen. Toen de gemeente Tilburg opriep een speeltuin te ontwerpen voor een plek in de stad ging ik dan ook meteen aan de slag. Het winnende ontwerp zou echt gerealiseerd worden en kreeg de naam van de winnaar. Ik won!

De Karen Weening speeltuin bestaat nog steeds en vormt een vaste waarde voor kinderen en ouders in de kruidenbuurt in Tilburg. 

Ik wil me de komende tijd graag inzetten voor de speeltuin omdat ik het belangrijk vind dat zo’n plek behouden blijft inde buurt voor zowel kinderen als volwassenen. 

Mijn werkplek

Tijdschrift Flow nam in 2019 een kijkje op mijn werkplek